Pazzi di Parole

Pazzi di Parole bestaat uit vier dichters die regelmatig samenwerken: Ann Van Dessel, Daniel Billiet, Hilde Van Cauteren en Erwin Steyaert. Samen publiceerden ze de bundel 'Een kier in het rumoer'. Al hun activiteiten, samen en apart, op papier en op het podium, zijn hier te volgen. Wie Pazzi di Parole live aan het werk wil zien, neemt best een kijkje in de agenda. Welkom!

Nieuws

Praktische mededeling.

Omdat de site een nieuwe, ‘magazine-achtige’ look heeft gekregen, zal het pazzi-nieuws in de toekomst enkel nog op de homepagina verschijnen.
De nieuwsberichten tot en met november 2012 vind je hieronder wel nog terug.

November 2012: Boekenbeurs

Pazza Yerna Van den Driessche en Ann Van Dessel signeren op de Antwerpse boekenbeurs hun kersverse bundels.
Ann doet dat op donderdag 1 november van 18u tot 20u.
Yerna signeert op zondag 11 november van 16u tot 18u.
Op dinsdag 6 november van 20u tot 22u doen ze dat zusterlijk samen, zoals het Pazzi past! Welkom in hal 2 op stand 227 van Uitgeverij P!
Volg de links: ‘Yerna op de boekenbeurs‘ en ‘Ann op de boekenbeurs‘.

Pazza Hilde Van Cauteren signeert haar jeugdroman op zondag 4 november van 11u30 tot 15u en op woensdag 7 november van 13u30 tot 16u30.  Je vindt haar in hal 3 op stand 306 van Uitgeverij Davidsfonds. Volg de link ‘Hilde op de boekenbeurs‘.

April 2012: Het Liegend Konijn

Op woensdag 11 april 12:30 uur is er de feestelijke voorstelling van het 1 ste nummer van jaargang 10 van Het Liegend Konijn en dit in De Literaire Loketten van het Vlaams Parlement. Deze editie bevat 194 gedichten van 33 dichters. Pazza Yerna Van den Driessche is één van die dichters. Ester Naomi Perquin, Ruth Lasters en Lieke Marsman, de drie laureaten van de debuutprijs HLK lezen voor uit eigen poëzie.

De Loketten van het Vlaams Parlement
woensdag 11 april 12:30 tot 13:30
IJzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel

Mei 2012: Leuven Stript

Wat zou er gebeuren als we een tekenaar en een dichter samenbrengen en hen volledige artistieke vrijheid geven? Dat was de vraag waar het in Leuven allemaal mee begon. ‘Een’ tekenaar en ‘een’ dichter groeide al snel uit tot net geen 30 duo’s met behoorlijk ronkende namen. Een gezonde mix van gevestigde waarden en aanstormend talent in beide disciplines. Een van die duo’s bestaat uit pazza Hilde Van Cauteren en tekenaar Jeroen Janssen. Hun samenwerking leverde een graphic poem op rond het bedreigde polderdorp Doel. Het resultaat is te zien in een verrassende tentoonstelling. Die loopt in de Bib Leuven (Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven) van vrijdag 4 mei tot en met wo 30 mei en is gratis toegankelijk. Op 3 mei om 20u wordt de tentoonstelling officieel geopend. Meer info via deze link, of  op de site Leuven stript.

Mei 2012: Vijfde Schrijfdag

Creatief Schrijven vzw, de Stad Mechelen en de provincie Antwerpen nodigen je graag uit op de vijfde Schrijfdag, hét literaire treffen voor iedereen die graag schrijft. Je bent van harte welkom op 5 mei vanaf 9.30u in het Cultuurcentrum van Mechelen. Auteurs Stefan Hertmans, Pazzo Daniel Billiet en Anne Provoost openen de dag om 10u met ‘Raad en daad aan schrijvers’. Literatuur op het scherpst van de snee.


Januari-februari 2012: Turing en Harelbeke

In de poëziewedstrijd van de stad Harelbeke ging de 1ste prijs naar Ann Van Dessel.In de Turing nationale gedichtenwedstrijd van Nederland ging de 3de prijs naar Hilde Van Cauteren.


 

Dagkalender van de poëzie

De Dagkalender van de Poëzie 2012 is uit. Op zondag 23 september kan je het gedicht ‘Zondagmiddag’ uit de debuutbundel ‘Reconstructie’ van pazza Yerna Van den Driessche lezen.  De Dagkalender van de Poëzie is uitgegeven bij uitgeverij Meulenhoff en is te koop in o.a. het Poeziecentrum, Fnac en De Standaard Boekhandel. Ook te zien op de site van Yerna.

September 2011: Melopee-Poëzieprijs

Pazzo Erwin krijgt alweer een belangrijke erkenning voor zijn poëzie! Hij won op 25 september de Melopee-Poëzieprijs voor zijn gedicht ‘De moeder van de zelfmoordterrorist’. Ook pazza Ann Van Dessel was bij de genomineerden.  Je kan ook meer lezen via de site van Laarne, of bij het poëziecentrum.

September-oktober 2011: Pazzi over de grenzen

Workshop in  Zuid-Afrika.
Het werkterrein van de Pazzi reikt ver! Dat bewijst pazzo Daniel Billiet.
Hij leidt eind september een workshop van een week in een hoërskool in Tzaneen.
Dat doet hij onder andere met Afrikaanse vertalingen van zijn gedichten.

September 2011: sms-poëziewedstrijd Festival van Vlaanderen
Op 17 september won pazza Hilde Van Cauterende eerste prijs in de sms-poëziewedstrijd van het Festival van Vlaanderen. Meer info via de link naar Het Nieuwsblad of Het poëziecentrum.

September 2011: Poëzieprijzen Merendree

Grote Prijs van Merendree 2011
(voor een dichtbundel of gedichtencyclus van minimaal 10 en maximaal 25 gedichten):
Winnaar: David Troch. Vier nomiaties: Sylvie Marie, Paul Rigolle, Mark Roels en pazzo Erwin Steyaert.

Basiel de Craeneprijs 2011

(voor debutanten met een maximum van 3 gedichten)
Winnaar: pazzo Erwin Steyaert. Nominaties: Rik Dereeper, Luk Vermeulen, pazza Ann Van Dessel en Marleen Van Nijverseel.

Religieuze poëzieprijs Gerolfswal 2011

(voor maximaal 3 gedichten rond het een religieuze figuur uit de Bijbel)
Winnaar: pazzo Erwin Steyaert. Nominaties: Ludo Colman, Mark Meekers, Rosa Olaerts en Marleen Van Nijverseel.

September 2011: Vijf draken verslagen

Querido’s 4de poëziespektakel
Pas verschenen: Querido’s 4de poëziespektakel ‘Vijf draken verslagen’, samengesteld door Ted Van Lieshout. In deze vierde editie staan twee nieuwe gedichten van pazzo Daniel Billiet en drie van pazza Ann Van Dessel. Meer info via deze link

Juni 2011: De Poëziekrant

In het vierde nummer van de Poëziekrant staan vier nieuwe gedichten van pazza Yerna Van den Driessche: ‘Stipje’, ‘Johova’, ‘Straks’ en ‘Loodgrijs’.

Mei 2011: Concept Poëzieprijs

Dit weekend, op zaterdag 28 mei 2011, heeft pazza Ann Van Dessel in Ichtegem de derde prijs ontvangen in de Concept-poëziewedstrijd 2011. Zij ontving voor haar gedicht ‘Zonder einde’  een prachtig beeld van Dirk Van Hecke.  Naar aanleiding van 25 jaar Concept verscheen ook de verzamelbundel ‘Verbarium’. Daarin staan alle gedichten die een eerste, tweede en derde prijs haalden in 25 jaar Concept-poëziewedstrijd. Niet alleen het gedicht van Ann, maar ook de gedichten ‘Te winter’ van Daniel en ‘De Misthoorn’ en ‘zo iets zachts als dons’ van pazza Yerna zijn in deze bundel terug te vinden. Een mooie Pazzi-vertegenwoordiging!

April 2011: De Poëziekrant

In het derde nummer van de Poëziekrant staan nieuwe gedichten van pazza Ann Van Dessel:  ‘Afscheid’, ‘Bruidegom’ en ‘Dood Spoor’. Bij Dichterdata vind je een artikel over pazza Hilde Van Cauteren, die in maart dit jaar verkozen werd als nieuwe DorpsDichterDoel.

Eén reactie op “Nieuws

 1. Lies Wullaert
  8 juni 2011

  Hi, van mij staat ook een gedichtje in verzamelbundel van Concept, al behoor ik niet tot jullie talentvolle Pazi-vertegenwoordiging, jammer genoeg kon ik er dit jaar niet zijn te Ichtegem (feestje van mijn neefje).
  Dikke proficiat met jouw derde plaats Ann ; geef je kunstwerkje een mooie plaats (wat voor iets is het?)
  en uiteraard ook proficiat aan de andere Pazi-dichters!
  Ik hoop mijn oor nog eens te luister te mogen komen leggen op één van jullie volgende gelegenheden! Lies Wullaert x
  Doe zo verder, dichter de poëzie bij de mensen brengen ;!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Pazzi-webmaster: Hilde Van Cauteren

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 28 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: