Pazzi di Parole

Pazzi di Parole bestaat uit vier dichters die regelmatig samenwerken: Ann Van Dessel, Daniel Billiet, Hilde Van Cauteren en Erwin Steyaert. Samen publiceerden ze de bundel 'Een kier in het rumoer'. Al hun activiteiten, samen en apart, op papier en op het podium, zijn hier te volgen. Wie Pazzi di Parole live aan het werk wil zien, neemt best een kijkje in de agenda. Welkom!

Podium

Hier vind je een archief van voorbije optredens. Raadpleeg voor nieuwe optredens de agenda, bovenaan in de linkerkolom.

 

Reeds voorbij:

1 december2012: BK Poetry Slam.

Niet op het podium, maar vlak ervoor kan je op zaterdag 1 december in Brussel pazzo Daniel Billiet zien zitten. Hij is namelijk  lid van de jury van het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry. Meer info op de site van Poetry Slam.

3 november: Spraakwater
Zaterdag 3 november, van 20u tot 21.15u in het splinternieuwe GC Den Breughel, Wespelaarsesteenweg 85, 3150 Haacht. Inkom € 12, VV € 10.

Laat u overrompelen door de spraakwatervallen van pazza Ann Van Dessel, Gerda De Preter en Diane De Bruyn. Word sprakeloos van de a-capellazang van Speechless met Zeger Van Besien, Gerald Corthouts, Geert Clerix, Gert Bammens en Wim Leurs. Meer info op gc Haacht.

13 mei: ‘Moederdag’ - Aperitiefconcert met poëzie over vrouwen en moeders
Zondag 13 mei, van 11:00 tot 12:30 uur in Het Huis van Alijn,
Kraanlei 69, 9000 Gent

Ter gelegenheid van Moederdag bieden de Vrienden van het Huis van Alijn u een aperitiefconcert aan en poëzie gebracht door pazza Yerna Van den Driessche.Het Metaxis Pianoduo ‘Bieke Afschrift en KatelijneBurie’ speelt werk van Johannes Brahms, Paul Hindemith en Isaac Albenitz. De inleiding wordt verzorgd door Prof. Em. Luc DAELS. Na het concert is er een gratis aperitief.

Inkom: 8 € (leden), 10 € (niet leden). Inschrijving en betaling op voorhand verplicht. Via overschrijving BE25 4412 0680 7282 of cash aan de museumbalie.
Contact: info@huisvanalijn.be - 09/269 23 67 of via deze link.

18 juli: Pazzi di Parole & Poemtata op de Gentse feesten

Woensdag 18 juli, van 17.00 tot 18.00 uur.  Lakenhalle, Botermarkt 17 - 9000 Gent

De nieuwste sensatie in de Vlaamse literaire wereld: Midlife Crisis Poëzie! Over botox & snelle motoren, leesbrillen & oordopjes, neo-globalisme & hoge hakken…  Starring ‘Pazzi di Parole’, de dichters Ann Van Dessel, Hilde Van Cauteren, Yerna Van den Driessche, Daniel Billiet en Erwin Steyaert.

5 mei: Poëzie in de T-uin van het T-huisje

Zaterdag 5 mei van 14u tot 15u in het T-huisje en bij mooi weer in de tuin,
Pellenbergstraat 154, 2010 Kessel-lo.

Pazza Ann Van Dessel leest voor in het T-huisje, een plek waar mensen thuis komen bij een kopje koffie of thee en een lekkere, gezonde hap. Ook boeken en kranten zijn er thuis. Regelmatig ontvangt gastvrouw Marina een verteller, dichter of andere woordkunstenaar. Graag reserveren bij marina@t-huisje.be of op 016/252853
Meer info op www.t-huisje.be

5 mei: Poemtata en de Walen
zaterdag 5 mei om20u in de raadszaal van het voormalig gemeentehuis
Ertvelde, Marktplein 2 


Dichter en bloemlezer KOEN STASSIJNS brengt de literaire corridor: “Lang leve de Waalse poëzie, maar geen haan die ernaar kraait…”
Koen vertelt enkele sappige verhalen over de meest kleurrijke Waalse dichters, schets hun tijdsgeest en leest tussendoor een aantal gedichten, soms hilarisch en soms aangrijpend. Zijn verhaal begint bij de ‘Vlamingen’ Emilie Verhaeren en Maurice Maeterlinck, die 100 jaar geleden de Nobelprijs won, en eindigt bij dichteres-actrice Laurence Veille, die vandaag furore maakt als poëzieperformer. Kortom, een niet te missen poëzie allegaartje!

Ook de laureaten van de Poemtata poëziewedstrijd 2011 lezen voor uit eigen werk: Mia Mafrans, Nele Buys en pazzo Erwin Steyaert.
Inkom € 7. Reserveren: pivergauwe@skynet.be Zie ook poemtata.be

22 april: poëzie op zondagmorgen
Zondag 22 april om 10:30u in de Foyer van de  Stadsschouwburg in Sint-Niklaas

R. Van Britsomstraat 21, 9100 Sint-Niklaas 

Poëzie op zondagmorgen: de traditionele slotaflevering van het seizoen met een interessante reeks dichters die eerder dit seizoen gelauwerd werden met belangrijke poëzieprijzen. Paul Demets, Y.M. Dangre, pazza Hilde Van Cauteren en Lies Van Gasse lezen voor. Muziek van Joris Vanvinckenroye (Aranis, BASta)) org.: Stadsschouwburg. Klik voor meer info op folder.

19 april, ‘In duet’: Ann Van Dessel en Marc Tritsmans
Donderdag 19 april om 20:30 uur  Artistiek-literair café Den Hopsack,
Grote Pieter Potstraat 24 te Antwerpen.

Marc Tritsmans en pazza Ann Van Dessel brengen samen een poëtisch duet op het podium van ‘Dichterlijk met suikerbonen’. Roel van Veldt zorgt voor wervelende muziek op de piano. Dichter Frank De Vos is gastheer.

26 februari, ’Met nog een geeuw op steen’,

Kasteel Sorghvliedt, Marneflaan 3, Hoboken

‘Met nog een geeuw op steen’ als thema schreven 18 dichters een gedicht. Als metafoor gebruikten ze vergane, verwelkte muurreclames die hier en daar in het straatbeeld nog aanwezig zijn. Opening expo met een gratis dichterlijk ontbijt. De vernissage krijgt de muzikale ondersteuning van Frank Liegeois op viola da gamba en Ludmila Tschakalova op clavecimbel. Dit is een project van dichter Frank De Vos. Onder andere Pazze Ann Van Dessel, Yerna Van den Driessche en  Hilde Van Cauteren schreven een gedicht. Zes van de achttien dichters lezen voor. 

26 januari,  Gedichtendag: Literaturelure 2012
Donderdag 26 januari om 19:30 uur
Stipt verzamelen aan de Bibliotheek
Molenstraat 51 – 9300 Aalst   

Het Aalsters Literair BonTgenootschap stelt voor: Literaturelure 2012

In samenwerking met de bibliotheek en de Academie voor podiumkunsten van de stad Aalst, vzw de Schriptomanen, Netwerk en Qarfa organiseert het genootschap opnieuw een sprankelend & spraakmakend literair drieluik. In Netwerk brengen Pazza Yerna Van den Driessche  en Erna Schelstraete  poëzie met een link naar het werk van Vincent Meesen
Meer via deze linkreservaties: Qarfa, 053 60 88 90
€ 10 per deelnemer, inclusief poëzieposter, kansenpas € 1

24 november: In een S.T.E.M voor anker

Donderdag 24 november om 20u in het STEM,
Zwijgershoek 14 te 9100 St Niklaas.

De drie opeenvolgende DorpsDichtersDoel, Mark Meekers, Frank De Vos en pazza Hilde Van Cauteren lezen poëzie. Met fotografie van Michaël De Meirleir en muziek van Herman Van Puyenbroeck.

22 oktober: Poëtisch ontbijt met vernissage
Zaterdag  22 oktober,  9.30 uur in hetGeuzenhuis
Kantienberg 9 - 9000 Gent

Kunst in Het Geuzenhuis nodigt u uit op de tweede editie van zijn poëtisch ontbijt. Dichters van dienst zijn pazza Yerna Van den Driessche en Bart Stouten. Zij brengen poëzie rond vergankelijkheid. Het ensemble Ghentsome, met Steven Delaere aan de piano en Aäron Blomme op viool, zorgt voor muzikale intermezzo’s. Aansluitend vindt de vernissage plaats van ‘Een fotografische wandeling op de Westerbegraafplaats’ van Annemie De vos. Poëtisch ontbijt met vernissage.

6 oktober: ‘Parte di Pazzi’
Donderdag 6 oktober, om 20u in Den Hopsack,
Grote Pieter Potstraat 24, Antwerpen

Een optreden met Pazzi-dichteressen Ann Van Dessel, Yerna van Den Driessche en Hilde Van Cauteren, en CoLetter-collega Ann Tronquo. De vier vrouwen slaan de handen en de woorden in elkaar tot een pittig poëzie-optreden. Zij presenteren zich voor de gelegenheid onder de naam ‘Parte di Pazzi’.
De avond wordt ingezet met het thema ‘zussen in de poëzie’. Hilde, Yerna, Ann & Ann brengen op het podium van Den Hopsack gedichten over echte en geadopteerde zussen, schrijvende zussen, concurrerende zussen… en misschien wel over uw zussen?

De Parte di Pazzi staan ook als actieve dames in het leven. In het tweede deel van de avond openen ze hun poëtisch venster op de wijde wereld en tonen zich van hun geëngageerde kant. Hilde Van Cauteren is dorpsdichter van Doel en brengt voor de gelegenheid enkele nieuwe Doelgedichten. Ann Van Dessel schrijft de kleine, kwetsbare mens groot en legt het woord op de zere plek. Ze schuwt daarbij geen spiegels. Yerna probeert steentjes te verleggen in de hoop grote stenen te doen kantelen. En Ann Tronquo scherpt het denken tot het zich laat wegen.

Ook het muzikale gedeelte wordt door vrouwen verzorgd! De zussen Kirstin en Elin Vanlierde vullen de voordracht aan met tweestemmige zang, piano en gitaar. Meer info op de site Dichterlijk met Suikerbonen.

Vredeswake
Zondag 25 september,15u, aan de Vredesboom
pleintje Rijweg – Schotstraat, Herent

Om 15u houdt Herent aan de Vredesboom (pleintje Rijweg – Schotstraat) een Vredeswake. Pazza Ann Van Dessel, Lieve Desmet en Gaby Cortens schreven en lezen vredesgedichten.

Kunst in het dorp
Zondag 18 september, van 16u tot 17u in Het Literair Café (in ‘t Kelderke),
ontmoetingscentrum Ter Loo, Kareelstraat 21, 1674 Bellingen (Pepingen).

Bellingen organiseert de tiende editie van ‘Kunst in het dorp’ in ontmoetingscentrum Ter Loo. In het Literair Café (in ‘t Kelderke) wordt van 16u tot 17u poëzie gelezen door pazza Ann Van Dessel, Erwin Evens en Piet Deryckere.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Pazzi-webmaster: Hilde Van Cauteren

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 28 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: