Pazza Ann schreef een gedicht bij een foto van de tentoonstelling ‘In Clair-Obscur. Gratie door de lens van Hartmut De Maertelaere’. De fototentoonstelling brengt ballerina’s in beeld met bijhorende gedichten.

Van februari tot maart 2016 stond ‘In Clair-Obscur’ in de Antwerpse Dansstudio Arlekino tentoon.Vervolgens was ze in november en december 2016 te zien in kasteel Sorghvliedt in Hoboken. Van maart tot juni 2017 kun je de tentoonstelling bezoeken in het prachtige paviljoen De Notelaer in Hingene.

Openingsuren

Fans van foto’s, ballerina’s, poëzie én/of Ann Van Dessel zijn van harte uitgenodigd op de opening - een performance met dans, muziek en voordracht op Valentijnsdag.
Meer info op de uitnodiging onderaan.

Impressies van de opening in Dansstudio Arlekino: blog met gedichten én foto’s.

 

foto Hartmut De Maertelaere

orakel van de paardenbloem

als een verblindend witte zon dans je door de winter
de vleugelslagen van je handen snijden rozetten uit de lucht
ik drink je dans, je bloedreinigende bewegingen

je blaast me van mijn stoel. pluis ben ik nog, dansend
op dolle wind. jij bent mijn voorjaarskuur, mijn kruidenvrouw,
mijn kleine heks. braak lig ik aan je voeten. laat mij

tellen hoeveel winterharde wensen je in het rond danst
want evenzovele jaren mag ik je beeld nog dragen
als een hartaandoening. laat mij

de linten uit je haar trekken: je houdt van mij,
je houdt van mij, je houdt van mij. ik ben je ballerino,
je leeuwentand, je ganzentong, je wilde suikerij

laat mij je spot zijn tot het duizelt in mij

© Ann Van Dessel