Pazzi di Parole

Pazzi di Parole bestaat uit vier dichters die regelmatig samenwerken: Ann Van Dessel, Daniel Billiet, Hilde Van Cauteren en Erwin Steyaert. Samen publiceerden ze de bundel 'Een kier in het rumoer'. Al hun activiteiten, samen en apart, op papier en op het podium, zijn hier te volgen. Wie Pazzi di Parole live aan het werk wil zien, neemt best een kijkje in de agenda. Welkom!

Feestelijke bundelvoorstelling ‘Een kier in het rumoer’

Op zaterdag 14 maart 2015  stellen Daniel, Erwin, Hilde en Ann na een dag vol poëzie hun dichtbundel ‘Een kier in het rumoer’ voor in Rosario in Bever. Dichter des Vaderlands Charles Ducal is een van de gastsprekers.

Op zaterdag 14 maart 2015 openen het poëziehotel Sur Place en de B&B  Rosario (voormalig klooster in Bever, Pajottenland) hun deuren en tuinen. Er  wacht een dag  vol stilte en poëzie met de dichters van de Pazzi di Parole. Hilde  Van Cauteren, Daniel Billiet,  ann van dessel en Erwin Steyaert brengen voor  jullie een origineel programma.

OCHTENDLUIK: IN HET DICHTERSATELIER

De vier dichters gunnen je een blik in hun creatieve schrijfproces.

1) De ‘making of’ van een gedicht
Je ontmoet met een groepje twee van de vier dichters. Via kladjes, notitieboekjes, beelden en uitleg ontdek je hoe een gedicht tot stand komt. Gedurende een half uurtje volg je het gevecht om het gedicht: van prille vondst tot afgewerkt product.

2) Het bestelde gedicht
Gasten dagen de dichters uit om een gedicht te schrijven. Voor de kleinzoon die in de zomer wordt verwacht? Over je vader die je al 23 jaar niet meer hebt gezien? Misschien ben jij wel diegene die het onderwerp aanbrengt. Jouw groep is getuige van het explorerende gesprek. In de daaropvolgende weken krijgt het gedicht vorm. Jouw groep ontvangt het afgewerkte gedicht.

MIDDAGLUIK: OOG IN OOG MET DE DICHTERS

Na de middag staan intieme ontmoetingen op het programma. Op verrassende plaatsen van Rosario word je tot een hoger poëtisch bewustzijn gefluisterd in een één op één ontmoeting.
Als het weer het toelaat, maken we daarna een poëtische wandeling in de rustige natuur die het landelijke Bever omringt. Poëtische verrassingen zijn niet uitgesloten.
In een laatste luikje kom je bij jezelf in een bijzondere vorm van briefschrijven. Wie de middag iets uitbundiger wil afsluiten, kan kiezen voor een ludiek poëtisch gezelschapsspel, met en door de Pazzi.

Wie kiest voor het dagprogramma kan voor de maaltijden aan de aposteltafel aanschuiven met de dichters. Bij (h)eerlijke gerechten kun je verder keuvelen over de lusten en de lasten van het dichterschap.

ONDERTUSSEN

Wie wil kan zich op eigen tempo in de tuin en de gebouwen laten verrassen door uiteenlopende vormen van poëzie. Er loopt een tentoonstelling van bronzen en houten sculpturen. De Pazzi di Parole bouwen met bijhorende gedichten bruggen tussen plastische kunst en taal. Op verschillende plaatsen kan je de stemmen van de dichters ook horen in een montage van beeld en klank, fotografie en poëzie.

AVONDLUIK: FEESTELIJKE PRESENTATIE VAN DE BUNDEL

De 4 dichters van Pazzi di Parole brengen op originele wijze enkele gedichten uit hun stiltebundel ‘Een Kier in het Rumoer’. Jan Moonen*, gitarist, voegt muzikale stiltes toe. Als special guest spreekt Charles Ducal, onze Dichter des Vaderlands, over stilte en poëzie. Uiteraard leest hij ook voor uit eigen werk. Prof. dr. em. Danny Wildemeersch vertelt waarom hij een uitleiding schreef bij de bundel en tot slot deelt uitgever Leo Peeraer  de eerste exemplaren uit. En uiteraard kaarten we gezellig na bij een drink!

ducal_Bert_Bevers_npe

Charles Ducal, dichter des vaderlands. (Foto Bert Bevers)

 

De bundelpresentatie is natuurlijk gratis toegankelijk. Wil je overdag deelnemen aan de poëtische activiteiten en aanschuiven voor de maaltijd, of heb je zin in een compleet cultureel  weekend, klik dan door voor
de verschillende formules en instapmomenten. Onderaan  de pagina vind je de uren en prijzen.

pazzi

De vier dichters: Daniel Billiet en ann van dessel (staand) en Hilde Van Cauteren en Erwin Steyaert (zittend)

 

 

 

Jan Moonen

* Jan Moonen Studeerde aan het conservatorium van Antwerpen, Tilburg en Allicante. Hij speelde en componeerde muziek voor KJT, figurentheater Froefroe, Barre weldaad, theater aan de stroom en Brosproducties. Was gitarist bij het kamikaze combo van het radioprogramma en hoop doet leven. Momenteel geeft hij les aan de academie woord en muziek te Merksem en Schoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 29 januari 2015 door .

Pazzi-webmaster: Hilde Van Cauteren

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 28 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: